GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bjurbäcksskolans värdeord gestaltas genom konst

Emmaboda • Publicerad 22 oktober 2021

I höst ska Bjurbäcksskolans mellanstadium i Emmaboda byggas om. Byggnaden får då större studiesalar som uppdateras och utvecklas och själva byggnaden får en ny entré.

I samband med ombyggnaden har kulturenheten på Emmaboda kommun tillsammans med skolan också genomfört en konstnärlig upphandling. Det är konstnären Johanna Strand ifrån Kalmar, som vann den med sitt verk "Intryck och avtryck", där inspirationen är tagna från skolans ledord som är trygghet, arbetsglädje, nyfikenhet, kunskap och empati.

Verket består av två stycken olika takmobiler, där varje mobil har olika laserskurna delar av fingertryck, där de tre vanligaste mönsterbilderna avbildats. I det här fallet bågar, slingor och virvlar.

Konstverket kommer att invigas så snart ombyggnaden står klar.

Ann-Heléne ThörningSkicka e-post
Så här jobbar KLT med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.