Annons
Innehåll från HÄFLA BRUKS

Därför väljer arkitektkontoret anrika Häfla Bruks: ”Spännande produkter”

Häfla Bruks har funnits som företag i över 340 år, och de har tillverkat bland annat ståltrappor sedan mitten av 1950-talet. Idag är de är en ledande leverantör av smides-, plåt- och metallprodukter.
– De har en stor flexibilitet i deras produkter och en bra förståelse för våra visioner, säger Christian Lunde, arkitekt på LBE arkitekt som har använt Häflas produkter till flera projekt.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

Sträckmetall, gallerdurk, räcken, trappor och ramper. Det är bara några av de produkter som Häfla Bruks levererar till sina beställare runt om i Sverige. De har även Nordens bredaste tillverkningsprogram för sträckmetall medan stålkonstruktionerna varmförzinkas i egen varmförzinkningsanläggning.

Magnus Östlund har arbetat på Häfla Bruks i snart 30 år – och sedan ett år tillbaka är han försäljningschef.

– Jag har arbetat på Häfla sedan 1994 och jag trivs fortfarande jättebra. Det är en bra arbetsmiljö och vi har låg personalomsättning. Det är bra eftersom mina medarbetare har lång erfarenhet och bred kompetens om våra produkter, säger han.

Magnus Östlund är försäljningschef på anrika Häfla Bruks, som ligger utanför Rejmyre i Östergötland.
Magnus Östlund är försäljningschef på anrika Häfla Bruks, som ligger utanför Rejmyre i Östergötland.

Häfla Bruks storsäljare är trappor, ramper och räcken. De är också kända för sin sträckmetall. Det är ett tåligt, formbart och underhållsfritt material som har många olika användningsområden och kan användas i de flesta miljöer.

– Jag tror att en del av vår framgång beror på att vi har bra kvalitet och kunskap om våra produkter. Vi är även med från start till mål i alla projekt, och vi levererar alltid det vi har lovat i tid. Bra service är också viktig del av vårt vardagliga arbete, säger Magnus Östlund.

Några exempel på Häfla Bruks storsäljare – trappor, ramper, gallerdurk och sträckmetall.
Några exempel på Häfla Bruks storsäljare – trappor, ramper, gallerdurk och sträckmetall.

De har bland annat ett lyckat samarbete med LBE arkitekt. De har kontor i Växjö med cirka 25 anställda. Christian Lunde, arkitekt på kontoret, berättar att de bland annat arbetar med skolor och förskolor, vård, industri, kontor, bostäder, kommersiella lokaler idrottsanläggningar samt hotell.

– Vi valde Häfla Bruks när vi fick i uppdrag att förvandla två teknikbyggnader på Kungsmadskolan i Växjö. Vi klädde båda byggnaderna i varmförzinkad sträckmetall med variabel maskbredd. Byggnaderna ändrar utseende beroende på hur du rör dig runt den. Den kan upplevas både tät och tung, eller transparent och lätt, säger han.

De två teknikbyggnaderna på Kungsmadskolan i Växjö, med sträckmetall från Häfla Bruks.
De två teknikbyggnaderna på Kungsmadskolan i Växjö, med sträckmetall från Häfla Bruks.

LBE arkitekt använde också sträckmetall från Häfla Bruks till den prisbelönta Vallvikens förskola i Växjö Kommun. Byggnaden är ritad av Oskar Årevall på kontoret och blev tilldelad Kommunens träbyggnadspris 2020.

– Häfla har spännande produkter som inte går att hitta någon annanstans. Vi har en enkel och bra dialog. De är tillmötesgående och lätta att kommunicera med, säger Christian Lunde.

Mysiga Vallvikens förskola, med sträckmetall producerat på Häfla Bruks.
Mysiga Vallvikens förskola, med sträckmetall producerat på Häfla Bruks.

Häfla Bruks kommer att finnas på plats under mässan Elmia Subcontractor, som äger rum den 14-16 november på Elmia i Jönköping. Elmia Subcontractor är norra Europas ledande underleverantörsmässa och Sveriges största industrievent. Mässan samlar tillverkningsindustrins experter under ett och samma tak och deltar gör cirka 1 200 utställare från 30 länder.

Om Häfla Bruks

Häfla är en ledande leverantör av smides-, plåt- och metallprodukter. I sortimentet ingår bland annat sträckmetall, gallerdurk, räcken, trappor, ramper samt tjänster inom plåtbearbetning och laserskärning. Häfla Bruks har Nordens bredaste tillverkningsprogram för sträckmetall och stålkonstruktionerna varmförzinkas i egen varmförzinkningsanläggning. Häfla Bruks AB har funnits som företag i över 340 år och har tillverkat bland annat ståltrappor sedan mitten av 1950-talet.

Adress: Grenadjärptorpsvägen 6, Rejmyre

Telefonnummer: 0151-52 40 00

Hemsida: www.hafla.se

E-post: info@hafla.se

Sociala medier: Facebook, Linkedin, Youtube, Instagram, Pinterest

Häfla Bruks AB.
Häfla Bruks AB.
Denna text är en annons producerad av Gota Media Brand Studio och inte av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se